Laatste Nieuws

Laatste Nieuws  →

I.v.m. Corona-virus werken wij alleen op afspraak !

Vanwege  het Corona-virus werken wij alleen op afspraak, ook voor bloed prikken e.d.  De praktijk in Thorn is geopend, de praktijk in Wessem blijft voorlopig gesloten. Wel wordt in Wessem weer beperkt spreekuur gedaan; mensen melden zich op tijd van afspraak aan (gesloten) praktijkingang in Wessem en worden daar opgehaald. Dus : vanwege Corona vragen wij u dringend  eerst telefonisch contact op te nemen .

Meer

CORONA VIRUS

Heeft u KOORTS  (ten minste 38 graden Celsius) én ernstige LUCHTWEGKLACHTEN (hoesten, kortademig)? Neem dan telefonisch contact op met onze praktijk, en kom NIET naar de praktijk . Heeft u milde klachten, ziek dan uit, zorg dat je anderen niet besmet. Houd afstand tot andere mensen. Je hoeft de huisarts niet te bellen. Wilt u i.v.m. klachten een corona-test? Bel de GGD:  0800-1202.

Meer

Online inzage in uw dossier per 1 juli 2020

Hoe kunt u elektronische inzage in uw dossier hebben: 1. Door een digitaal afschrift te vragen, het bestand wordt dan op uw USB-stick gezet!  Zie aanvraagformulier op onze website bij Praktijkfolders & Formulieren . 2. Door gebruik te maken van onze digitale patiënten-omgeving ( om aan te melden zie hieronder). Hiermee kunt u uw dossier direct inzien! Deze optie is helaas nog niet beschikbaar; hier wordt aan gewerkt.

Meer

Uitnodiging deelname patiënten-panel Huisartspraktijk Dansen Kessels

Voelt u zich betrokken bij onze huisartspraktijk en wilt u enkele keren per jaar  meedenken of uw mening geven over nieuwe ontwikkelingen of de huidige stand van zaken? Meld u zich dan nu aan voor ons patiënten-panel. Door uw ervaringen, behoeften en wensen met ons te delen, kunnen wij onze zorg steeds beter maken.

Meer

Onderzoek naar Lyme en andere tekenbeetziekten

Heeft u een rode ring of vlek na een tekenbeet (kinderen en volwassenen)? Heeft u koorts na een tekenbeet (alleen  volwassenen)? Wilt u deelnemen aan dit onderzoek? Meld u zich dan op www.tekenradar.nl  

Meer

Kinkhoestvaccinatie bij zwangeren

Vanaf 16 december 2019 krijgen zwangere vrouwen de 22 wekenprik aangeboden. 

Meer

Spreekuur dinsdagmorgen door Praktijkondersteuner Jeugd: Erik Merkelbach

Vanaf 1 september j.l. zijn we binnen onze praktijk gestart met een nieuw project in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg en de Gemeente Maasgouw.

Meer

Vertraagde levering medicijnen (nazendingen)

We merken dat de levering van medicijnen steeds meer vertragingen geeft. Dit is een landelijk probleem. Wat betekent dat voor ons en voor U?  

Meer

Testen op prostaatkanker nodig?

Via THUISARTS.nl is het mogelijk om m.b.v. Keuzehulp u te helpen kiezen of u zich wel of niet wilt laten testen op prostaatkanker.

Meer

Patiënten Enquêtes 2016-2018

Sinds 2016 hebben wij jaarlijks een gevalideerde patiënten-enquête gehouden in de praktijk, de laatste verricht in 2018. Hieruit komt naar voren dat onze patiënten  zeer tevreden zijn, maar dat er wel aandachtspunten zijn.   

Meer

Resultaten praktijkonderzoek griep doormaken met of zonder vaccinatie (2016-2017)

In onze huisartsenpraktijk hebben VWO-leerlingen het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar ervaren doormaken van griep met of zonder vaccinatie (2016-2017).  

Meer

Resultaten praktijkonderzoek informatie voorziening bevolkingsonderzoek darmkanker

In onze huisartsenpraktijk hebben VWO-leerlingen in 2018 onderzoek gedaan naar informatie voorziening bij het bevolkingsonderzoek darmkanker.

Meer

Praktijkregels

Spreekuren  zijn op afspraak. Op werkdagen kunt u dagelijks telefonisch een afspraak maken tussen 8.00 en 10.00 u. Belt u na 10 uur, dan kunt u in principe niet meer dezelfde dag terecht. M.u.v. spoed natuurlijk!

Meer

Voorkom onverwachte kosten bij uw zorgverzekering!

Wat kunt u doen om onverwachte kosten te voorkomen? Heeft u  een verzekering met een eigen risico-bedrag? Dan moet u dit bedrag eerst ieder jaar opnieuw betalen voordat de overige kosten van dat jaar vergoed worden.

Meer

Waarom ons verzoeken om (jaar-)recepten van de specialist?

Om recepten te kunnen verlengen in de apotheek zijn we verplicht om een geldig recept van de voorschrijvend arts te hebben. Een geldig recept is niet ouder dan een jaar.

Meer

Klachtencommissie

Uit de patiënten-enquête van onze apotheek is gebleken dat niet iedereen weet waar u met uw klacht terecht kunt en hoe we met uw klacht omgaan.

Meer

Verzamel mobieltjes en cartridges

Heb je thuis of op het werk nog lege cartridges of oude mobiele telefoons liggen? Gooi deze niet weg, maar doe ze in de CliniClowns Box in onze praktijk!

Meer

Keuringen

Moet u een keuring laten verrichten, overleg dan altijd even met onze assistente of dit mogelijk is binnen onze huisartsenpraktijk.

Meer

Uw toestemming nodig voor uitwisseling gegevens

Als u in het ziekenhuis een afspraak heeft met een specialist, of op een avond of in het weekend terecht komt bij een waarnemend huisarts op de huisartsenpost, dan wil deze u zo goed en deskundig mogelijk behandelen.

Meer

Met uw kind op reis

De GGD vraagt uw aandacht voor het volgende: ‘Met uw kind op reis’

Meer