Laatste Nieuws

Laatste Nieuws  →

Spreekuur dinsdagmorgen door Praktijkondersteuner Jeugd: Erik Merkelbach

Vanaf 1 september j.l. zijn we binnen onze praktijk gestart met een nieuw project in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg en de Gemeente Maasgouw.

Meer

Griepvaccinaties 2019

De griepvaccinaties 2019 gaan weer plaatsvinden. Als u een uitnodiging heeft ontvangen, kunt u op onderstaande datum en tijd de griepprik komen halen. PRAKTIJK THORN:      Dinsdag 22 oktober van 16.00u tot 17.30u  PRAKTIJK WESSEM:   Woensdag 23 oktober van 11.00u tot 12.00u   

Meer

Vertraagde levering medicijnen (nazendingen)

We merken dat de levering van medicijnen steeds meer vertragingen geeft. Dit is een landelijk probleem. Wat betekent dat voor ons en voor U?  

Meer

Pinnen nu mogelijk in Thorn EN Wessem

In Wessem is nu ook de mogelijkheid tot pin betalingen.

Meer

Vanaf 1 mei a.s. is de praktijk 's middags gesloten van 12.30-13.30 uur

Per 1 mei 2019 voeren wij een pauze-moment in.  

Meer

Testen op prostaatkanker nodig?

Via THUISARTS.nl is het mogelijk om m.b.v. Keuzehulp u te helpen kiezen of u zich wel of niet wilt laten testen op prostaatkanker.

Meer

Meningococcen W-vaccinatie

Sinds 2015 is er een toename van meningococcen W-ziekte. Daarom is sinds 1 mei 2018 de meningokokken C-vaccinatie via het Rijksvaccinatieprogramma (=RVP), vervangen door een vaccinatie die ook beschermt tegen de typen A, C, W en Y. Peuters van 14 maanden krijgen deze vaccinatie. Per 1 oktober 2018 wordt het vaccin ook aangeboden aan tieners tussen 14 en 18 jaar!

Meer

Wijziging voorkeurs-leverancier van medicijnen aan onze apotheek: NU het merk TEVA i.p.v. AUROBINDO/ACTAVIS !

Hierbij belangrijke informatie over wijziging voorkeurs-leverancier van medicijnen. De leverancier aan onze apotheek is overgestapt van het merk AUROBINDO/ACTAVIS naar het merk TEVA.

Meer

Resultaten praktijkonderzoek griep doormaken met of zonder vaccinatie (2016-2017)

In onze huisartsenpraktijk hebben VWO-leerlingen het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar ervaren doormaken van griep met of zonder vaccinatie (2016-2017).  

Meer

Resultaten praktijkonderzoek informatie voorziening bevolkingsonderzoek darmkanker

In onze huisartsenpraktijk hebben VWO-leerlingen het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar informatie voorziening bij het bevolkingsonderzoek darmkanker.

Meer

Praktijkregels

Spreekuren  zijn op afspraak. Op werkdagen kunt u dagelijks telefonisch een afspraak maken tussen 8.00 en 10.00 u. Belt u na 10 uur, dan kunt u in principe niet meer dezelfde dag terecht. M.u.v. spoed natuurlijk!

Meer

Voorkom onverwachte kosten bij uw zorgverzekering!

Wat kunt u doen om onverwachte kosten te voorkomen? Heeft u  een verzekering met een eigen risico-bedrag? Dan moet u dit bedrag eerst ieder jaar opnieuw betalen voordat de overige kosten van dat jaar vergoed worden.

Meer

Waarom ons verzoeken om (jaar-)recepten van de specialist?

Om recepten te kunnen verlengen in de apotheek zijn we verplicht om een geldig recept van de voorschrijvend arts te hebben. Een geldig recept is niet ouder dan een jaar.

Meer

Kinkhoestvaccinatie bij zwangeren

Kinkhoest komt regelmatig voor bij zuigelingen. Om zuigelingen tegen kinkhoest te beschermen heeft de Gezondheidsraad eind 2015 het advies uitgebracht om alle zwangere vrouwen in Nederland een vaccinatie tegen kinkhoest aan te bieden. De minister van VWS besluit dit jaar hoe zij dit advies gaat uitvoeren. In afwachting daarvan kunnen zwangeren deze vaccinatie laten zetten als ze dat willen.

Meer

Patiënten Enquête

Afgelopen maanden hebben we een patiënten-enquête gehouden in de praktijk. Uit de enquete is gekomen dat de patienten zeer tevreden zijn.  

Meer

Klachtencommissie

Uit de patiënten-enquête van onze apotheek is gebleken dat niet iedereen weet waar u met uw klacht terecht kunt en hoe we met uw klacht omgaan.

Meer

Verzamel mobieltjes en cartridges

Heb je thuis of op het werk nog lege cartridges of oude mobiele telefoons liggen? Gooi deze niet weg, maar doe ze in de CliniClowns Box in onze praktijk!

Meer

Keuringen

Moet u een keuring laten verrichten, overleg dan altijd even met onze assistente of dit mogelijk is binnen onze huisartsenpraktijk.

Meer

Uw toestemming nodig voor uitwisseling gegevens

Als u in het ziekenhuis een afspraak heeft met een specialist, of op een avond of in het weekend terecht komt bij een waarnemend huisarts op de huisartsenpost, dan wil deze u zo goed en deskundig mogelijk behandelen.

Meer

Met uw kind op reis

De GGD vraagt uw aandacht voor het volgende: ‘Met uw kind op reis’

Meer