Laatste Nieuws

Laatste Nieuws  →

Vanaf 20 september lokatie Wessem weer open

Van 6 /m 17 september is de praktijk Wessem beperkt open op afspraak. Wij zijn helaas hiertoe genoodzaakt vanwege problemen met onze personele bezetting.  Vanaf 20/9 zal lokatie Wessem weer elke morgen geopend zijn.  Voor afspraken op spreekuren, bloedprikken, en alle overige zaken graag  eerst telefonisch  een afspraak maken. Medicatie kan ook weer in Wessem opgehaald worden , maar  ALLEEN tussen 11.00 en 12.00 uur.    Vanwege corona-risico willen we voorkomen dat er teveel mensen tegelijk in de praktijk aanwezig zijn. 

Meer

Robert Reynders als Physician Assistant in opleiding gestart

Per 1 september is Robert Reynders  in onze praktijk gestart als  Physician Assistant (PA) in opleiding. Een PA is een BIG-geregistreerde medische zorgprofessional, die zelfstandig zorg biedt aan patiënten binnen een medisch specialisme (b.v. huisartsgeneeskunde). Hij is werkzaam op donderdag en vrijdag in Thorn.

Meer

Verzoek Vaccinatiebewijs Corona

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnen locatie? Dan kunt u terecht op de website  https://coronacheck.nl/nl  of de app CoronaCheck op uw smartphone.  U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Meer

UPDATE juli 2021 : COVID-19-vaccinaties via onze praktijk

Woensdag 14 juli is  de laatste vaccinatie-ronde voor de Astra Zeneca prik in onze praktijk geweest.

Meer

Patiëntenpanel: reacties vragenlijst mei 2021

 Eind 2020 zijn wij gestart met een Patiëntenpanel, met als bedoeling de kwaliteit van onze zorg te verbeteren. In mei 2021 is de 2e vragenlijst verstuurd naar 21 aangemelde deelnemers. We hebben we 16 reacties ontvangen. Uiteraard hopen we op nog meer deelnemers. U kunt zich hiervoor aanmelden elders op onze website, of via de assistente. Lees hieronder kort samengevat de resultaten:

Meer

Gebruikt U langdurig (meer dan 8 weken) maagzuurremmers?

Denk aan omeprazol, pantoprazol, lansoprazol, esomeprazol. Zo ja, dan kunt U het aankomende half jaar mogelijk vragen van onze apotheekmedewerkers krijgen over dit gebruik.

Meer

Prepit: recepten waar niet alleen jij blij van wordt, maar ook de planeet.

Lekker eten en tegelijkertijd je milieu-impact verkleinen? Prepit helpt je graag op weg met lekkere en gemakkelijke recepten. 

Meer

Meegeven medicatie of verstrekken medische info aan derden!

Vanwege privacy-wetgeving mogen wij alleen aan u persoonlijk uw medicatie of medische gegevens verstrekken. Niet iedereen is echter in staat om deze zelf op te halen of op te vragen . Wilt u iemand anders hiervoor machtigen, dan vragen wij u hiervoor een verklaring in te vullen.

Meer

Uitnodiging deelname patiënten-panel Huisartspraktijk Dansen Kessels

Voelt u zich betrokken bij onze huisartspraktijk en wilt u enkele keren per jaar  meedenken of uw mening geven over nieuwe ontwikkelingen of de huidige stand van zaken? Meld u zich dan nu aan voor ons patiënten-panel. Door uw ervaringen, behoeften en wensen met ons te delen, kunnen wij onze zorg steeds beter maken.

Meer

Mondkapje verplicht!

Per 1 december 2020 is een mondkapje verplicht in openbare ruimtes, en dat geldt ook binnen onze praktijk en apotheek.  Wij krijgen geregeld vragen van mensen die om medische of psychische redenen of beperkingen geen mondkapje kunnen dragen. Voor meer informatie hierover verwijzen we u naar : https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/mondkapjes/mensen-met-een-beperking-of-chronische-ziekte  

Meer

I.v.m. Corona-virus werken wij alleen op afspraak !

Vanwege  het Corona-virus werken wij alleen op afspraak, ook voor bloed prikken e.d.  Zowel in Thorn als Wessem doen we weer spreekuur, maar alleen op afspraak. In Thorn is de deur open, en kunt u zich aan de balie melden. In Wessem kunt u  zich melden op de afgesproken tijd aan de (gesloten) praktijkingang; wij halen u aan de deur op! Wij verzoeken u een mondkapje te dragen. Dus: vanwege Corona vragen wij u dringend voor al uw vragen eerst telefonisch contact op te nemen.

Meer

Regel Uw Zorg online App

Via onze website (knop naar patiëntenomgeving), of  via de Uw Zorg online App kunt u  online afspraken inplannen, vragen stellen of herhaalrecepten aanvragen. 

Meer

CORONA VIRUS

Heeft u KOORTS  (ten minste 38 graden Celsius) én ernstige LUCHTWEGKLACHTEN (hoesten, kortademig)? Neem dan telefonisch contact op met onze praktijk, en kom NIET naar de praktijk . Heeft u milde klachten, ziek dan uit, zorg dat je anderen niet besmet. Houd afstand tot andere mensen. Je hoeft de huisarts niet te bellen. Wilt u i.v.m. klachten een corona-test? Bel de GGD:  0800-1202.

Meer

Online inzage in uw dossier per 1 juli 2020

Hoe kunt u elektronische inzage in uw dossier hebben: 1. Door een digitaal afschrift te vragen, het bestand wordt dan op uw USB-stick gezet!  Zie aanvraagformulier op onze website bij Praktijkfolders & Formulieren . 2. Door gebruik te maken van onze digitale patiënten-omgeving ( om aan te melden zie hieronder). Hiermee kunt u uw dossier direct inzien! Deze optie is helaas nog niet beschikbaar; hier wordt aan gewerkt.

Meer

Kinkhoestvaccinatie bij zwangeren

Vanaf 16 december 2019 krijgen zwangere vrouwen de 22 wekenprik aangeboden. 

Meer

Spreekuur dinsdagmorgen door Praktijkondersteuner Jeugd: Erik Merkelbach

Eind 2019 zijn we binnen onze praktijk gestart met een nieuw project in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg en de Gemeente Maasgouw.

Meer

Vertraagde levering medicijnen (nazendingen)

We merken dat de levering van medicijnen steeds meer vertragingen geeft. Dit is een landelijk probleem. Wat betekent dat voor ons en voor U?  

Meer

Testen op prostaatkanker nodig?

Via THUISARTS.nl is het mogelijk om m.b.v. Keuzehulp u te helpen kiezen of u zich wel of niet wilt laten testen op prostaatkanker.

Meer

Resultaten praktijkonderzoek griep doormaken met of zonder vaccinatie (2016-2017)

In onze huisartsenpraktijk hebben VWO-leerlingen het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar ervaren doormaken van griep met of zonder vaccinatie (2016-2017).  

Meer

Resultaten praktijkonderzoek informatie voorziening bevolkingsonderzoek darmkanker

In onze huisartsenpraktijk hebben VWO-leerlingen in 2018 onderzoek gedaan naar informatie voorziening bij het bevolkingsonderzoek darmkanker.

Meer

Praktijkregels

Spreekuren  zijn op afspraak. Op werkdagen kunt u dagelijks telefonisch een afspraak maken tussen 8.00 en 10.00 u. Belt u na 10 uur, dan kunt u in principe niet meer dezelfde dag terecht. M.u.v. spoed natuurlijk!

Meer

Voorkom onverwachte kosten bij uw zorgverzekering!

Wat kunt u doen om onverwachte kosten te voorkomen? Heeft u  een verzekering met een eigen risico-bedrag? Dan moet u dit bedrag eerst ieder jaar opnieuw betalen voordat de overige kosten van dat jaar vergoed worden.

Meer

Waarom ons verzoeken om (jaar-)recepten van de specialist?

Om recepten te kunnen verlengen in de apotheek zijn we verplicht om een geldig recept van de voorschrijvend arts te hebben. Een geldig recept is niet ouder dan een jaar.

Meer

Klachtencommissie

Uit de patiënten-enquête van onze apotheek is gebleken dat niet iedereen weet waar u met uw klacht terecht kunt en hoe we met uw klacht omgaan.

Meer

Verzamel mobieltjes en cartridges

Heb je thuis of op het werk nog lege cartridges of oude mobiele telefoons liggen? Gooi deze niet weg, maar doe ze in de CliniClowns Box in onze praktijk!

Meer

Keuringen

Moet u een keuring laten verrichten, overleg dan altijd even met onze assistente of dit mogelijk is binnen onze huisartsenpraktijk.

Meer

Uw toestemming nodig voor uitwisseling gegevens

Als u in het ziekenhuis een afspraak heeft met een specialist, of op een avond of in het weekend terecht komt bij een waarnemend huisarts op de huisartsenpost, dan wil deze u zo goed en deskundig mogelijk behandelen.

Meer

Met uw kind op reis

De GGD vraagt uw aandacht voor het volgende: ‘Met uw kind op reis’

Meer