Laatste Nieuws

Laatste Nieuws  →

Corona-vaccinatiebewijs en registratie booster

We zijn druk bezig met het registreren van de boostervaccinaties gezet door onze huisartsenpraktijk donderdag 23 december 2021. Indien u na 2 weken nog geen QR-code heeft voor uw derde prik EN bij onze praktijk de boostervaccinatie heeft gehad, lees dan verder hieronder. Wilt u een bewijs van vaccinatie(s) dan kunt u terecht op de website  https://coronacheck.nl/nl  of de app CoronaCheck op uw smartphone.  U dient uw nieuwe vaccinatie wel eerst toe te voegen.

Meer

Robert Reynders als Physician Assistant in opleiding gestart

Per 1 september is Robert Reynders  in onze praktijk gestart als  Physician Assistant (PA) in opleiding. Een PA is een BIG-geregistreerde medische zorgprofessional, die zelfstandig zorg biedt aan patiënten binnen een medisch specialisme (b.v. huisartsgeneeskunde). Hij is werkzaam op donderdag en vrijdag in Thorn.

Meer

UPDATE COVID-19: derde vaccinatie alleen voor specifieke patiëntengroepen

Wie een derde vaccinatie?  Er zijn patiënten met een ernstige afweerstoornis die na twee vaccinaties onvoldoende afweer opbouwen tegen COVID-19. Bij deze groep kan een derde prik helpen een betere bescherming te bereiken. Vanaf oktober zullen deze mensen van hun eigen behandelend medisch specialist een uitnodiging ontvangen voor een derde vaccinatie. Daarna kunnen zij bij de GGD hiervoor een afspraak maken. 

Meer

Patiëntenpanel: reacties vragenlijst mei 2021

 Eind 2020 zijn wij gestart met een Patiëntenpanel, met als bedoeling de kwaliteit van onze zorg te verbeteren. In mei 2021 is de 2e vragenlijst verstuurd naar 21 aangemelde deelnemers. We hebben we 16 reacties ontvangen. Uiteraard hopen we op nog meer deelnemers. U kunt zich hiervoor aanmelden elders op onze website, of via de assistente. Lees hieronder kort samengevat de resultaten:

Meer

Gebruikt U langdurig (meer dan 8 weken) maagzuurremmers?

Denk aan omeprazol, pantoprazol, lansoprazol, esomeprazol. Zo ja, dan kunt U het aankomende half jaar mogelijk vragen van onze apotheekmedewerkers krijgen over dit gebruik.

Meer

Prepit: recepten waar niet alleen jij blij van wordt, maar ook de planeet.

Lekker eten en tegelijkertijd je milieu-impact verkleinen? Prepit helpt je graag op weg met lekkere en gemakkelijke recepten. 

Meer

Meegeven medicatie of verstrekken medische info aan derden!

Vanwege privacy-wetgeving mogen wij alleen aan u persoonlijk uw medicatie of medische gegevens verstrekken. Niet iedereen is echter in staat om deze zelf op te halen of op te vragen . Wilt u iemand anders hiervoor machtigen, dan vragen wij u hiervoor een verklaring in te vullen.

Meer

Uitnodiging deelname patiënten-panel Huisartspraktijk Dansen Kessels

Voelt u zich betrokken bij onze huisartspraktijk en wilt u enkele keren per jaar  meedenken of uw mening geven over nieuwe ontwikkelingen of de huidige stand van zaken? Meld u zich dan nu aan voor ons patiënten-panel. Door uw ervaringen, behoeften en wensen met ons te delen, kunnen wij onze zorg steeds beter maken.

Meer

Regel Uw Zorg online

Via onze website (knop naar patiëntenomgeving), of  via de Uw Zorg online App kunt u  online afspraken inplannen, vragen stellen of herhaalrecepten aanvragen. 

Meer

Online inzage in uw dossier per 1 juli 2020

Hoe kunt u elektronische inzage in uw dossier hebben: 1. Door een digitaal afschrift te vragen, het bestand wordt dan op uw USB-stick gezet!  Zie aanvraagformulier op onze website bij Praktijkfolders & Formulieren . 2. Door gebruik te maken van onze digitale patiënten-omgeving ( om aan te melden zie hieronder). Hiermee kunt u uw dossier direct inzien! Deze optie is helaas nog niet beschikbaar; hier wordt aan gewerkt.

Meer

Kinkhoestvaccinatie bij zwangeren

Vanaf 16 december 2019 krijgen zwangere vrouwen de 22 wekenprik aangeboden. 

Meer

Vertraagde levering medicijnen (nazendingen)

We merken dat de levering van medicijnen steeds meer vertragingen geeft. Dit is een landelijk probleem. Wat betekent dat voor ons en voor U?  

Meer

Testen op prostaatkanker nodig?

Via THUISARTS.nl is het mogelijk om m.b.v. Keuzehulp u te helpen kiezen of u zich wel of niet wilt laten testen op prostaatkanker.

Meer

Praktijkregels

Spreekuren  zijn op afspraak. Op werkdagen kunt u dagelijks telefonisch een afspraak maken tussen 8.00 en 10.00 u. Belt u na 10 uur, dan kunt u in principe niet meer dezelfde dag terecht. M.u.v. spoed natuurlijk!

Meer

Voorkom onverwachte kosten bij uw zorgverzekering!

Wat kunt u doen om onverwachte kosten te voorkomen? Heeft u  een verzekering met een eigen risico-bedrag? Dan moet u dit bedrag eerst ieder jaar opnieuw betalen voordat de overige kosten van dat jaar vergoed worden.

Meer

Waarom wij verzoeken om (jaar-)recepten van de specialist?

Om recepten te kunnen verlengen in de apotheek zijn we verplicht om een geldig recept van de voorschrijvend arts te hebben. Een geldig recept is niet ouder dan een jaar.

Meer

Klachtencommissie

Uit de patiënten-enquête van onze apotheek is gebleken dat niet iedereen weet waar u met uw klacht terecht kunt en hoe we met uw klacht omgaan.

Meer

Verzamel mobieltjes en cartridges

Heb je thuis of op het werk nog lege cartridges of oude mobiele telefoons liggen? Gooi deze niet weg, maar doe ze in de CliniClowns Box in onze praktijk!

Meer

Keuringen

Moet u een keuring laten verrichten, overleg dan altijd even met onze assistente of dit mogelijk is binnen onze huisartsenpraktijk.

Meer

Uw toestemming nodig voor uitwisseling gegevens

Als u in het ziekenhuis een afspraak heeft met een specialist, of op een avond of in het weekend terecht komt bij een waarnemend huisarts op de huisartsenpost, dan wil deze u zo goed en deskundig mogelijk behandelen.

Meer

Met uw kind op reis

De GGD vraagt uw aandacht voor het volgende: ‘Met uw kind op reis’

Meer