Laatste Nieuws

Uw toestemming nodig voor uitwisseling gegevens

Als u in het ziekenhuis een afspraak heeft met een specialist, of op een avond of in het weekend terecht komt bij een waarnemend huisarts op de huisartsenpost, dan wil deze u zo goed en deskundig mogelijk behandelen.

Hiervoor is het soms nodig om via een beveiligd netwerk uw medische gegevens te raadplegen, zoals die bekend zijn bij uw eigen huisarts.

Wij, als uw Huisartsenpraktijk Dansen & Kessels, mogen uw medische gegevens niet zomaar ter beschikking stellen aan de huisartsenpost, apotheek of medisch specialist via dit netwerk.

Dat kan alleen maar met uw toestemming!

Bij contact met onze praktijk zullen wij u daarom om toestemming vragen. U kunt ook kiezen om toestemming te verlenen via ikgeeftoestemming.nl. Op deze website kunt u middels uw DIGID toestemming geven. Deze informatie komt dan eveneens via een beveiligde website op onze praktijk ter beschikking. Een andere mogelijkheid is het formulier uit te printen, in te vullen en op de praktijk af te geven. De formulieren zijn overigens ook op iedere praktijklocatie aanwezig. U kunt hierom vragen bij de assistente.

Gelieve bij kinderen tot 18 jaar toestemming van beide ouders te verlenen. U leest meer over het geven van toestemming op vzvz.nl.

Ook liggen er op iedere locatie folders met informatie over het uitwisselen van uw medische gegevens.


Return